Parmské telecí řízky
30 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 40gramůSýr Parmezán
- 1lžíceStrouhanka
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
34 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
567 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem, solí a nastrouhaným sýrem a nakonec ve strouhance. Řízky ihned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, poté osmahneme na oleji a při podávání jimi obložíme řízky.
- 2Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.