Párty ústřice
25 min.
Ingredience
- 8kusůÚstřice
- 5gramůSůl
- 75mililitrůVývar rybí
- 75mililitrůVíno bílé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
331 mg
Cukr
239 mg
Postup přípravy
- 1Ústřice dobře omyjeme, otevřeme a maso vyjmeme. Tekutinu uchováme. Spodní misku lastury osušíme a usadíme do zapékací nádoby do hrubozrnné soli.
- 2Tekutinu přidáme do rybího vývaru a přivedeme k varu. Vložíme ústřice a 5 sekund zvolna vaříme těsně pod bodem varu. Vyjmeme je do misek. Vývar prudce vaříme a odpařujeme. Přilijeme bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme žloutek, máslo, šampaňské a smetanu.
- 3Osolíme, opepříme a rozdělíme na ústřice. Zapékáme v rozehřátém grilu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.