Párty ústřice

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
331 mg
Cukr
239 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ústřice dobře omyjeme, otevřeme a maso vyjmeme. Tekutinu uchováme. Spodní misku lastury osušíme a usadíme do zapékací nádoby do hrubozrnné soli.
  • 2
    Tekutinu přidáme do rybího vývaru a přivedeme k varu. Vložíme ústřice a 5 sekund zvolna vaříme těsně pod bodem varu. Vyjmeme je do misek. Vývar prudce vaříme a odpařujeme. Přilijeme bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme žloutek, máslo, šampaňské a smetanu.
  • 3
    Osolíme, opepříme a rozdělíme na ústřice. Zapékáme v rozehřátém grilu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.