Passatelli s hráškovým krémem a krevetami
50 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 300gramůStrouhanka
- 200gramůSýr Parmezán
- 10gramůMuškátový oříšek
- 500gramůHrášek
- 50gramůŠalotka
- 1kusCitrony
- 100gramůŠunka dušená
- 2litryVývar drůbeží
- 1kilogramKrevety tygří - loupané
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1615 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
62 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hrášek povaříme pár minut a osmahneme dorůžova se šalotkou a celým česnekem. Za pár minut vyndáme česnek a vše rozmixujeme, na závěr přecedíme a necháme vychladnout. Ze šunky odřízneme tučnou část a nakrájíme na nudličky.
- 2Krevety podélně rozkrojíme na polovinu. Prudce je osmahneme na olivovém oleji.
- 3Zpracujeme strouhanku se sýrem, vejcem, citronovou kůrou a muškátovým oříškem, necháme odpočinout. Passatelli připravíme ve strojku na mletí masa, vymačkáme do vroucího vývaru. Necháme několik minut povařit a scedíme.
- 4Na talíře nalijeme 1 velkou lžíci teplého hráškového krému, upravíme passatelli a ozdobíme teplými krevetami. Před podáváním
- 5posypeme šunkou a pokapeme olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.