Pasta z cizrny
10 min.
Ingredience
- 800gramůCizrna konzervovaná
- 3stroužkyČesnek
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl mořská
- 60mililitrůOmáčka Tahini
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 0,5lžičkaOlej olivový
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
10 g
Cukr
444 mg
Postup přípravy
- 1Cizrnu (uvařenou nebo nakládanou), česnek, citronovou kůru i šťávu a tahini (sezamová pasta) v robotu smícháme, zpracujeme na hladkou pastu, pro zvláčnění zakapeme trochou olivového oleje, dosolíme. Před podáváním zdobíme celou cizrnou, kterou jsme na začátku odložili stranou, petrželkou, zakapeme olivovým olejem a poprášíme sladkou paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.