Pastevecká polévka
105 min.
Ingredience
- 300gramůJehněčí srdce
- 300gramůLedvinky jehněčí
- 2litryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 150gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2gramyMuškátový květ
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 400gramůJehněčí mozeček
- 15gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mozeček dobře omyjeme a podusíme. Vnitřnosti uvaříme v osolené vodě. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, zahustíme světlou jíškou, dobře provaříme a přecedíme. Přidáme podušený mozeček. Okořeníme muškátovým květem, před podáním zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.