Pastevecký koláč
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůHovězí maso mleté
- 60gramůAnglická slanina
- 300mililitrůVývar z hovězích kostí
- 20gramůTymián čerstvý
- 50gramůPetržel - nať
- 500gramůBrambory
- 500gramůTuřín
- 60gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 100gramůMrkev kořen
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20mililitrůOlej stolní
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na rozpálenou pánev s olejem dáme cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhanou mrkev a smažíme dozlatova. Přidáme mleté maso a smažíme 10 minut do zlatova. Vmícháme vývar, protlak, worchester, tymián, sůl a pepř. Vaříme asi 40 minut.
- 2Mezitím uvaříme brambory a tuřín doměkka. Rozmačkáme a vmícháme polovinu másla, smetanu, sůl a pepř.
- 3Masovou směs dáme do zapékací misky navršíme brambory, poklademe zbytkem másla a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova 40 minut. Před podáváním zdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.