Paštičky s houbovým salátem
45 min.
Ingredience
- dresing
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 0,5špetkaPepř bílý
- 1kusCibule
- 600gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaCukr moučkový
- 3lžíceOlej olivový
- 8kusůRajčata Cherry
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1kusČesnek
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé lesní houby (hřiby, lišky, holubinky aj.) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky podle velikosti.
- 2Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, spaříme a rozkrájíme na čtvrtky.
- 3V pánvi si rozehřejeme máslo s 2 lžícemi oleje a na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme houby, které osolíme, opepříme a smažíme asi 5 minut dozlatova. Přidáme k nim rajčata, která ochutíme potrhanými lístky tymiánu, špetkou soli, cukrem a bílým pepřem, směs promícháme a dusíme s houbami ještě 5 minut. Směs z tuku vyjmeme a dáme do mísy.
- 4V hrnečku si rozmícháme lžíci oleje s citronovou šťávou, přimícháme špetku soli, špetku pepře, špetku sušeného tymiánu a vyšleháme dresink tak, až nám zhoustne. Přimícháme ho do podušené směsi hub.
- 5Předem upečené paštičky z listového těsta si v předehřáté troubě při 175 °C rozpečeme (asi 5 minut) a naplníme je houbovým salátem, zakryjeme "pokličkou" a posypeme drobně pokrájenou omytou pažitkou.
- 6Paštička servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.