Paštičky s houbovým salátem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé lesní houby (hřiby, lišky, holubinky aj.) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky podle velikosti.
  • 2
    Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, spaříme a rozkrájíme na čtvrtky.
  • 3
    V pánvi si rozehřejeme máslo s 2 lžícemi oleje a na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme houby, které osolíme, opepříme a smažíme asi 5 minut dozlatova. Přidáme k nim rajčata, která ochutíme potrhanými lístky tymiánu, špetkou soli, cukrem a bílým pepřem, směs promícháme a dusíme s houbami ještě 5 minut. Směs z tuku vyjmeme a dáme do mísy.
  • 4
    V hrnečku si rozmícháme lžíci oleje s citronovou šťávou, přimícháme špetku soli, špetku pepře, špetku sušeného tymiánu a vyšleháme dresink tak, až nám zhoustne. Přimícháme ho do podušené směsi hub.
  • 5
    Předem upečené paštičky z listového těsta si v předehřáté troubě při 175 °C rozpečeme (asi 5 minut) a naplníme je houbovým salátem, zakryjeme "pokličkou" a posypeme drobně pokrájenou omytou pažitkou.
  • 6
    Paštička servírujeme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.