Paštičky s tuňákem a jarní cibulkou
60 min.
Ingredience
- krém
- 1stroužekČesnek
- 5lžicMajonéza
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 150gramůJogurt bílý
- náplň s tuňákem
- 200gramůTelecí pečeně
- 5kusůRajčata
- 5kusůCibulka jarní
- 200gramůTuňák v oleji
- 1kusVejce slepičí
- 1baleníListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve upečeme paštičky. Na pomoučeném vále z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 8 cm.
- 2Z 2/3 koleček opět vypichujeme malá kolečka, která odložíme na plech vyložený pečicím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potíráme vajíčkem, na něj posadíme dva, opět vajíčkem potřené kroužky těsta. Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky. Pečeme je 8-1O minut dozlatova. Upečené paštičky si odložíme na mísu a k přípravě tohoto pokrmu použijeme v poměru k náplni jen 8 kusů paštiček.
- 3Připravíme si náplň: tuňáka z konzervy scedíme a dáme do misky. Přidáme k němu drobně pokrájené upečené telecí maso. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semínka, pak je nakrájíme na kostičky a přidáme k tuňáku spolu s očištěnou jarní cibulkou, pokrájenou na tenké kroužky. Všechny přísady promícháme a pomocí lžíce naplníme paštičky.
- 4V druhé misce si rozmícháme smetanový jogurt se solí a pepřem, přimícháme k němu majonézu a rozetřený česnek. Krém rozdělíme na povrch rybí náplně a dáme do předehřáté trouby na 5-8 minut zapéct. Pečeme při 180 °C.
- 5Upečené paštičky dáme na mísu, zakryjeme upečenými "pokličkami" a podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.