Paštika čočková

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
9 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek 3 minuty. Přidáme koření - garam masala a koriandr, smažíme 30 vteřin.
  • 2
    Přidáme vývar a čočku a přivedeme k varu. Stáhneme plamen a 20 minut povaříme, aby byla čočka měkká. Dáme pánev z ohně a odstraníme zbytečnou tekutinu. Směs dáme do mixéru, přidáme mléko, vejce, petrželku a mangové čatní, rozmixujeme vše dohladka.
  • 3
    Zapékací nádobu vymažeme olejem, dáme do ní směs a urovnáme povrch. Zapékací nádobou zakryjeme a zapékáme v předehřáté troubě 40 minut. Poté necháme 20 minut vychladnout a dáme do lednice.
  • 4
    Paštiku vyklopíme na velký talíř, posypeme nasekanou petrželkou.
  • 5
    Podáváme s topinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.