Paštika čočková
105 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1lžičkaGaram masala
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 8,5decilitrůVývar zeleninový
- 175gramůČočka červená
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceChutney mangové
- 2lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
9 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek 3 minuty. Přidáme koření - garam masala a koriandr, smažíme 30 vteřin.
- 2Přidáme vývar a čočku a přivedeme k varu. Stáhneme plamen a 20 minut povaříme, aby byla čočka měkká. Dáme pánev z ohně a odstraníme zbytečnou tekutinu. Směs dáme do mixéru, přidáme mléko, vejce, petrželku a mangové čatní, rozmixujeme vše dohladka.
- 3Zapékací nádobu vymažeme olejem, dáme do ní směs a urovnáme povrch. Zapékací nádobou zakryjeme a zapékáme v předehřáté troubě 40 minut. Poté necháme 20 minut vychladnout a dáme do lednice.
- 4Paštiku vyklopíme na velký talíř, posypeme nasekanou petrželkou.
- 5Podáváme s topinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.