Paštika s mořským okounem
60 min.
Ingredience
- 1200gramůOkoun - filety
- 150gramůHrášek
- 8kusůVejce křepelčí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 300gramůListové těsto
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
31 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme 20 g másla, krátce na něm za míchání dřevěnou vařečkou smažíme hrášek, osolíme ho a opepříme, přilijeme naběračku vody a vaříme ho na mírném plameni za občasného zamíchání asi 10 minut.
- 2Mezitím omyjeme bylinky, osušíme je a nasekáme. V hrnečku povaříme 3 minuty křepelčí vejce, zchladíme je pod tekoucí vodou, oloupeme a dáme stranou.
- 3Z ryby oškrábeme šupiny, vykucháme ji, vyjmeme páteř, vyřežeme z ní plátky, omyjeme je, osušíme a zarovnáme. Odřezky rozmixujeme společně s bílkem, špetkou soli a špetkou pepře. Dáme rozmixovanou směs do mísy, přidáme k ní nasekané bylinky a hrášek, všechny ingredience promícháme.
- 4Položíme jeden rybí plátek na prkénko, osolíme ho, opepříme a navrch kuchyňskou lopatkou rovnoměrně rozetřeme směs z mísy. Do středu položíme křepelčí vejce, přes ně zbývající rybí plátek. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
- 5Válečkem rozválíme těsto na placku o tloušťce asi 3 mm a potřeme okraje vidličkou rozšlehaným vejcem. Položíme na ni plátky mořského okouna s náplní a okraje těsta přehrneme přes ně. Dáme paštiku do máslem vymazaného pekáče a necháme ji 25-30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Po vytažení z trouby paštiku ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Paštika s mořským okounem
Vypadá to skvěle 😁