Paštika sv. Huberta
90 min.
Ingredience
- 150gramůVepřový bok
- 400gramůKančí kýta
- 200gramůJátra vepřová
- 150gramůSlanina vepřová
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 2lžičkyPaštikové koření
- 100gramůCeler bulvový
- 7,5decilitrůVíno portské
- 200gramůAnglická slanina
- 1kusSalát ledový
- 2kusyCibule
- 250gramůKompot brusinkový
- 100gramůMrkev kořen
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1228 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
65 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček, maso z černé zvěře (kančí kýta) a vepřová játra
- 2omyjeme a vše pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájené kousky slaniny, pepř, bobkový list, paštikové koření, očištěný a pokrájený celer s mrkví, pokrájenou cibuli, sůl a portské víno. Dobře směs promícháme a odložíme maso v marinádě do chladničky na několik hodin.
- 3Z marinovaného masa odstraníme bobkový list a vše 2x přemeleme na masovém strojku.
- 4Nádobu na paštiku vyložíme tenkými plátky slaniny a naplníme ji masovou směsí, zakryjeme plátky slaniny. Nádobu dobře uzavřeme, vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 1 hodinu při 190°C.
- 5Vychladlou paštiku dáme do chladničky minimálně na 10 hodin, pak paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.
- 6Podáváme s brusinkami a hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.