Paštika sv. Huberta

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1228 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
65 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček, maso z černé zvěře (kančí kýta) a vepřová játra
  • 2
    omyjeme a vše pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájené kousky slaniny, pepř, bobkový list, paštikové koření, očištěný a pokrájený celer s mrkví, pokrájenou cibuli, sůl a portské víno. Dobře směs promícháme a odložíme maso v marinádě do chladničky na několik hodin.
  • 3
    Z marinovaného masa odstraníme bobkový list a vše 2x přemeleme na masovém strojku.
  • 4
    Nádobu na paštiku vyložíme tenkými plátky slaniny a naplníme ji masovou směsí, zakryjeme plátky slaniny. Nádobu dobře uzavřeme, vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 1 hodinu při 190°C.
  • 5
    Vychladlou paštiku dáme do chladničky minimálně na 10 hodin, pak paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.
  • 6
    Podáváme s brusinkami a hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.