Paštika vepřová

145 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
827 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček a játra nakrájíme na kostky, slaninu na drobné kostičky, cibuli nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky.
  • 2
    V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova, přidáme maso, podlijeme troškou vody a dusíme asi 40 minut. Před koncem dušení necháme téměř vyvařit tekutinu. Maso s játry umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme žloutky, sůl, pepř, mletý muškát, tymián, nové koření a vypracujeme hladkou hmotu.
  • 3
    Pekáček vymažeme sádlem, stěny a dno vysteleme plátky anglické slaniny a vložíme hladkou masovou hmotu. Uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi hodinu.
  • 4
    Vyndáme, necháme vychladnout a podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.