Paštika vepřová
145 min.
Ingredience
- 500gramůJátra vepřová
- 300gramůVepřový bok
- 20gramůSádlo škvařené
- 80gramůSlanina vepřová
- 200gramůAnglická slanina
- 200gramůCibule
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4gramyNové koření mleté
- 5gramůTymián sušený
- 4gramyMuškátový oříšek
- 1kilogramChléb konzumní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
827 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček a játra nakrájíme na kostky, slaninu na drobné kostičky, cibuli nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky.
- 2V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova, přidáme maso, podlijeme troškou vody a dusíme asi 40 minut. Před koncem dušení necháme téměř vyvařit tekutinu. Maso s játry umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme žloutky, sůl, pepř, mletý muškát, tymián, nové koření a vypracujeme hladkou hmotu.
- 3Pekáček vymažeme sádlem, stěny a dno vysteleme plátky anglické slaniny a vložíme hladkou masovou hmotu. Uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi hodinu.
- 4Vyndáme, necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.