Paštika z bůčku
215 min.
Ingredience
- 700gramůVepřový bok
- 400gramůJátra vepřová
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
67 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
44 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Bůček pokrájíme nahrubo, vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a udusíme doměkka. Na závěr k masu přidáme játra a zhruba dvě minuty dusíme. Maso necháme zchladnout, ještě pokrájíme a umeleme. Poté rozmixujeme i se zbylým vývarem. Do hmoty přimícháme vejce, sůl a pepř.
- 2Paštiku naplníme do menších skleniček a minimálně dvě hodiny sterilujeme ve vroucí vodě (množství vody závisí na počtu skleniček a velikosti varné nádoby).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.