Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
62 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
221 mg
Cukr
207 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    150g jater si dáme stranou a nakrájíme na proužky.
  • 2
    Zbytek jater s vepřovým masem umeleme, osolíme, opepříme, přidáme žloutek, muškátový oříšek, provensálské koření a 4 lžíce brandy. Vše promícháme a rozmixujeme.
  • 3
    Připravíme si pekáč a dno i stěny pokryjeme plátky slaniny, na kterou rozetřeme půl masové směsi.
  • 4
    Na vrstvu položíme proužky jater a zakryjeme zbytkem masové směsi.
  • 5
    Vše překryjeme proužky slaniny.
  • 6
    Zakryjeme pekáč alobalem a dáme do většího pekáče s vodou.
  • 7
    2 hodiny pečeme ve vodní lázni. T
  • 8
    uk, který se vypeče slijeme a paštiku dáme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.