Paštika z drůbežích jater a vepřového masa
160 min.
Ingredience
- 500gramůJátra drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůAnglická slanina
- 1lžičkaProvensálské koření
- 4lžíceSherry brandy
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 750gramůVepřový bok
- 0,5kusMuškátový oříšek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
62 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
221 mg
Cukr
207 mg
Postup přípravy
- 1150g jater si dáme stranou a nakrájíme na proužky.
- 2Zbytek jater s vepřovým masem umeleme, osolíme, opepříme, přidáme žloutek, muškátový oříšek, provensálské koření a 4 lžíce brandy. Vše promícháme a rozmixujeme.
- 3Připravíme si pekáč a dno i stěny pokryjeme plátky slaniny, na kterou rozetřeme půl masové směsi.
- 4Na vrstvu položíme proužky jater a zakryjeme zbytkem masové směsi.
- 5Vše překryjeme proužky slaniny.
- 6Zakryjeme pekáč alobalem a dáme do většího pekáče s vodou.
- 72 hodiny pečeme ve vodní lázni. T
- 8uk, který se vypeče slijeme a paštiku dáme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.