Paštika z kachních jater
45 min.
Ingredience
- 500gramůJátra kachní
- 3lžíceMartell cognac
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
6 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
40 mg
Cukr
176 mg
Postup přípravy
- 1Omytá kachní játra důkladně očistíme od blan a žilek.
- 2Připravíme marinádu z koňaku, madeiry a pepře. Připravená játra necháme v marinádě nejméně 24 hodin v chladu odležet.
- 3Játra potom osolíme, vložíme do zapékací formy a ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 60°C necháme zatáhnout. Formu vyjmeme z trouby, zatížíme a paštiku necháme další 1-2 dny rozležet.
- 4Paštiku podáváme nakrájenou na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.