Paštika z králičího nebo zaječího předku
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaštikové koření
- 1kusKráličí maso
- 1kusZelenina kořenová
- 200gramůAnglická slanina
- 1kusVejce slepičí
- 1kusŽemle tuková
- 5kusůPepř černý celý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
469 mg
Postup přípravy
- 1Zaječí nebo králičí předek dobře omyjeme. Vložíme do vařící vody spolu s kořenovou zeleninou a solí. Vaříme doměkka. Maso vykostíme a s polovinou slaniny, cibulí a v mléce namočenou houskou /vymačkanou/ jemně umeleme. Přidáme vejce, sůl, koření
- 2a našleháme.
- 3Na závěr přimícháme na malé kousky nakrájený zbytek slaniny. Formu
- 4vymažeme, naplníme paštikou a zakryté vaříme v troubě ve vodní lázni asi 90 minut.
- 5Necháme vychladnout a nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.