Paštika z králíka a vepřového
275 min.
Ingredience
- 1200gramůKrálík
- 500gramůVepřový bok
- 30gramůPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKoření klobásové
- 5gramůSůl
- 120gramůCibule
- 20gramůTuk
- 120gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
45 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
332 mg
Cukr
598 mg
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, omyjeme, upečeme do měkka a vykostíme. Na masovém strojku maso rozemeleme spolu s cibulí a uvařeným vepřovým masem. Přimícháme polovinu slaniny pokrájené na malé kostičky a jemně posekanou petrželku. Vmícháme vejce, klobásové koření, sůl, vše dobře
- 2promísíme.
- 3Paštikovou formu vymažeme tukem, vyložíme plátky slaniny a naplníme mletou směsí. Vložíme do nádoby s vodou (voda nesmí přetékat do formy), zaklopíme pekáčem a vaříme 1,5 hodiny.
- 4Necháme vychladnout do druhého dne. Před podáváním krájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.