Paštika z kuřete

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
974 mg
Cukr
960 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře očistíme, omyjeme a dáme uvařit do osolené vody spolu s očištěnou a nakrájenou zeleninou a cibulí.
  • 2
    Jakmile je kuře měkké, necháme je vychladnout a vývar necháme ještě svařit.
  • 3
    Maso obereme z kostí. Maso z prsíček a stehýnek nakrájíme spolu s uzeným masem nadrobno. Ostatní maso umeleme spolu se slaninou.
  • 4
    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z kuřete. Necháme vařit na mírném ohni ještě cca 10 min. Poté jíšku odstavíme. Přidáme nakrájené maso, maso umleté, koření a vejce ušlehaná do pěny.
  • 5
    Směs naplníme do šálků do roviny, přikryjeme alobalem. Naplněné šálky naskládáme do vyššího pekáče s vodou, kdy voda sahá do úrovně poloviny šálků.
  • 6
    Pekáč vložíme do trouby a vaříme cca 1/2 hodiny v páře.
  • 7
    Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, poté ji vyklopíme ze šálků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.