Paštika z kuřete
70 min.
Ingredience
- 50gramůPetržel kořen
- 1lžičkaPaštikové koření
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůCeler bulvový
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůVepřová uzená plec
- 50gramůMrkev kořen
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůKuře
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
974 mg
Cukr
960 mg
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, omyjeme a dáme uvařit do osolené vody spolu s očištěnou a nakrájenou zeleninou a cibulí.
- 2Jakmile je kuře měkké, necháme je vychladnout a vývar necháme ještě svařit.
- 3Maso obereme z kostí. Maso z prsíček a stehýnek nakrájíme spolu s uzeným masem nadrobno. Ostatní maso umeleme spolu se slaninou.
- 4Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z kuřete. Necháme vařit na mírném ohni ještě cca 10 min. Poté jíšku odstavíme. Přidáme nakrájené maso, maso umleté, koření a vejce ušlehaná do pěny.
- 5Směs naplníme do šálků do roviny, přikryjeme alobalem. Naplněné šálky naskládáme do vyššího pekáče s vodou, kdy voda sahá do úrovně poloviny šálků.
- 6Pekáč vložíme do trouby a vaříme cca 1/2 hodiny v páře.
- 7Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, poté ji vyklopíme ze šálků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.