Paštika z rybího filé, lososa a špenátu
75 min.
Ingredience
- 600gramůMořská štika - filety
- 200gramůLosos - filety
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- Na omáčku
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř bílý
- 0,25špetkaSůl
- 50gramůKaviár
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
571 mg
Cukr
627 mg
Postup přípravy
- 1Špenátový protlak necháme rozmrazit, slijeme případnou vodu, filé nakrájíme na kousky, lososa nakrájíme na plátky.
- 2Na smetanovou omáčku rozšleháme zakysanou smetanu s vínem, citronovou šťávou, solí a pepřem a vmícháme kaviár.
- 3Filé se smetanou, bílky, solí a pepřem rozmixujeme dohladka. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem a vrstvíme střídavě filé, špenát a plátky lososa. Vyplněnou formu přikryjeme alobalem, vložíme do pekáče s vodou a v troubě předehřáté na 180 pečeme zhruba hodinu.
- 4Nakrájenou paštiku podáváme se smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.