Paštika z vepřového a telecího masa

200 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
513 mg
Cukr
919 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle.
  • 2
    Vložíme obě masa, osolíme, přidáme několik kuliček bílého pepře a dusíme doměkka. Vychladlé jemně umeleme.
  • 3
    Směs našleháme, přidáme rum, sůl a dochutíme paštikovým kořením. Játra odblaníme, nakrájíme na plátky a protáhneme na proužky nakrájeným žampiónem a kouskem slaniny.
  • 4
    Formu vyložíme tenkými plátky slaniny a střídavě plníme masovou
  • 5
    směsí a plátky jater. Povrch zakončíme masovou směsí a poklademe plátky slaniny. Uzavřeme a v troubě ve vodní lázni vaříme cca 2 hodiny.
  • 6
    Necháme vychladnout a krájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.