Paštika z vepřového a telecího masa
200 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaštikové koření
- 5kusůPepř černý celý
- 200gramůTelecí plec
- 200gramůVepřové maso libové
- 200gramůJátra husí
- 2lžíceRum
- 200gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusŽampiony čerstvé
- 30gramůMrkev kořen
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
513 mg
Cukr
919 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle.
- 2Vložíme obě masa, osolíme, přidáme několik kuliček bílého pepře a dusíme doměkka. Vychladlé jemně umeleme.
- 3Směs našleháme, přidáme rum, sůl a dochutíme paštikovým kořením. Játra odblaníme, nakrájíme na plátky a protáhneme na proužky nakrájeným žampiónem a kouskem slaniny.
- 4Formu vyložíme tenkými plátky slaniny a střídavě plníme masovou
- 5směsí a plátky jater. Povrch zakončíme masovou směsí a poklademe plátky slaniny. Uzavřeme a v troubě ve vodní lázni vaříme cca 2 hodiny.
- 6Necháme vychladnout a krájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.