Paštika z vepřového boku
140 min.

Ingredience
- 700gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
80 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
732 mg
Cukr
199 mg
Postup přípravy
- 1Omytý vepřový bok nakrájíme na kostky, osolíme a necháme do druhého dne proležet v chladničce.
- 2Potom maso umeleme, přidáme koření, mouku, vejce a postupně přiléváme mléko. Vše dobře vyšleháme.
- 3Směs naplníme do olejem vymaštěné hranaté chlebíčkové formy. Zakryjeme alobalem, který přes hrany formy přehneme a upevníme.
- 4Formu postavíme do pekáčku s horkou vodou a paštiku pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.
- 5Upečenou paštiku necháme vychladnout ve formě, potom ji vyklopíme a zabalíme do alobalu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.