Paštika z vepřového boku

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
80 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
732 mg
Cukr
199 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý vepřový bok nakrájíme na kostky, osolíme a necháme do druhého dne proležet v chladničce.
  • 2
    Potom maso umeleme, přidáme koření, mouku, vejce a postupně přiléváme mléko. Vše dobře vyšleháme.
  • 3
    Směs naplníme do olejem vymaštěné hranaté chlebíčkové formy. Zakryjeme alobalem, který přes hrany formy přehneme a upevníme.
  • 4
    Formu postavíme do pekáčku s horkou vodou a paštiku pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.
  • 5
    Upečenou paštiku necháme vychladnout ve formě, potom ji vyklopíme a zabalíme do alobalu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.