Paštika ze zaječího předku
120 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová plec
- 600gramůJátra telecí
- 130mililitrůMléko polotučné
- 70gramůVeka
- 120gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceVíno bílé
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
37 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
458 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kousky, očištěná játra jemně umeleme, veku namočíme do mléka.
- 2Na pánvi orestujeme slaninu s cibulí, přidáme maso a dusíme, až je maso měkké. Poté maso umeleme spolu s vymačkanou houskou a přidáme k umletým játrům. Vmícháme mleté koření, sůl, rozšlehaná vejce a víno. Vypracujeme kompaktní hmotu. Zhruba hodinu a půl vaříme v pudinkové formě nebo v zavařovací sklenici s twist uzávěrem.
- 3Paštiku necháme vychladnout do druhého dne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.