Pastinák s křenem a jablky
30 min.
Ingredience
- 500gramůPastinák
- 3kusyJablka
- 2lžíceKřen
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pastinák nakrájíme na špalíčky a krátce povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Potom špalíčky pastináku nahrubo nastrouháme a vsypeme do mísy. Přidáme omytá, jemně nastrouhaná jablka, nastrouhaný křen a 3 lžíce vývaru z pastináku. Vše dobře promícháme, přisolíme, opepříme a necháme několik hodin proležet v chladničce. Podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.