Pastinákový vývar s tymiánem podle Ramsaye

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1301 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
17 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
26 g
Cukr
28 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve na plátky pokrájíme očištěné, ale neloupané velké pastináky, oloupané velké šalotky a oloupaný česnek.
  • 2
    Pokrájené šalotky s česnekem vložíme do velkého hrnce na rozehřátý olivový olej, přidáme svazek čerstvého tymiánu, kuličky bílého pepře se špetkou kari koření a vše opečeme doměkka. Pak přidáme pastináky, zalijeme kuřecím vývarem a vaříme 30-40 minut. Hotový vývar přecedíme do příhodné nádoby, v chladničce ho můžeme dobře uzavřený uchovávat 3 dny, v mrazničce 5 dnů.
  • 3
    Vývar je velmi vhodný k přípravě pastinákového rizota.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.