Pastinákový vývar s tymiánem podle Ramsaye
65 min.
Ingredience
- 10kusůPastinák
- 10kusůŠalotka
- 20gramůTymián čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaKari koření
- 2litryVývar drůbeží
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPepř bílý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1301 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
17 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
26 g
Cukr
28 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve na plátky pokrájíme očištěné, ale neloupané velké pastináky, oloupané velké šalotky a oloupaný česnek.
- 2Pokrájené šalotky s česnekem vložíme do velkého hrnce na rozehřátý olivový olej, přidáme svazek čerstvého tymiánu, kuličky bílého pepře se špetkou kari koření a vše opečeme doměkka. Pak přidáme pastináky, zalijeme kuřecím vývarem a vaříme 30-40 minut. Hotový vývar přecedíme do příhodné nádoby, v chladničce ho můžeme dobře uzavřený uchovávat 3 dny, v mrazničce 5 dnů.
- 3Vývar je velmi vhodný k přípravě pastinákového rizota.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.