Pastýřská mučkalice

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté vepřové a jehněčí maso nakrájíme na menší kousky. Žampiony očistíme, omyjeme a rozkrojíme napůl. Maso a žampiony střídavě napichujeme na grilovací jehly a opékáme na grilu dozlatova, za častého potírání olejem. Špízy solíme a opepříme, až když jsou hotové.
  • 2
    V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm dorůžova cibuli. Přidáme pokrájené papriky na větší kostky a rajčata na plátky, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a zamícháme. Maso stáhneme z jehel a promícháme se zeleninou.
  • 3
    Pastýřskou mučkalici podáváme s bílým chlebem.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.