Pastýřská mučkalice
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3kusyPaprika zelená
- 300gramůJehněčí maso
- 300gramůVepřové maso libové
- 3kusyRajčata
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté vepřové a jehněčí maso nakrájíme na menší kousky. Žampiony očistíme, omyjeme a rozkrojíme napůl. Maso a žampiony střídavě napichujeme na grilovací jehly a opékáme na grilu dozlatova, za častého potírání olejem. Špízy solíme a opepříme, až když jsou hotové.
- 2V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm dorůžova cibuli. Přidáme pokrájené papriky na větší kostky a rajčata na plátky, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a zamícháme. Maso stáhneme z jehel a promícháme se zeleninou.
- 3Pastýřskou mučkalici podáváme s bílým chlebem.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.