Pastýřský guláš
75 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 50gramůSlanina vepřová
- 30gramůSádlo vepřové škvařené
- 300gramůHouby čerstvé
- 2kusyCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 9gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Vložíme na kostky nakrájené hovězí maso a opečeme ze všech stran. Mírně podlijeme vodou, opepříme, osolíme a zakryté pozvolna dusíme. Podle potřeby podléváme vodou.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a na tuku z ní osmahneme nakrájené houby, necháme podusit asi 15 minut. Když je maso měkké přidáme k němu houby, zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a povaříme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.