Pastýřský guláš

75 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 500gramůHovězí maso zadní
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 30gramůSádlo vepřové škvařené
    • 300gramůHouby čerstvé
    • 2kusyCibule
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
    • 20gramůMouka pšeničná hladká
    • 9gramůSůl
    • 6gramůPepř černý mletý
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Vložíme na kostky nakrájené hovězí maso a opečeme ze všech stran. Mírně podlijeme vodou, opepříme, osolíme a zakryté pozvolna dusíme. Podle potřeby podléváme vodou.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a na tuku z ní osmahneme nakrájené houby, necháme podusit asi 15 minut. Když je maso měkké přidáme k němu houby, zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a povaříme do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.