Pastýřský řízek (z vepřového bůčku)
85 min.
Ingredience
- 130gramůVepřová uzená plec
- 100gramůCibule
- 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 800mililitrůVoda pitná
- 1000gramůVepřový bok
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 70gramůTuk
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam uzený 45%
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
66 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
454 mg
Cukr
668 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a zbavíme kůže. Nakrájíme jej na plátky (1 plátek na porci).
- 2Plátky doširoka naklepeme, naplníme je osolenou a opepřenou směsí na kostičky nebo nudličky nakrájené uvařené uzené plece, najemno nakrájené cibule, nastrouhaného uzeného sýru, očištěných, opláchnutých a na plátky nakrájených žampionů podušených na polovině tuku, syrových vajec a smetany.
- 3Plátky přeložíme na polovinu, aby vznikl tvar silnějších řízků. Okraje můžeme spíchnout párátkem nebo sklepnout paličkou.
- 4Maso naskládáme do pekáče vymazaného tukem, mírně je osolíme, poprášíme prosátou moukou a prudce opečeme. Podlijeme vodou a za občasného přelévání šťávou upečeme doměkka.
- 5Nakonec řízky vyjmeme, šťávu přisolíme a přecedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.