Pastýřský řízek (z vepřového bůčku)

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
66 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
454 mg
Cukr
668 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a zbavíme kůže. Nakrájíme jej na plátky (1 plátek na porci).
  • 2
    Plátky doširoka naklepeme, naplníme je osolenou a opepřenou směsí na kostičky nebo nudličky nakrájené uvařené uzené plece, najemno nakrájené cibule, nastrouhaného uzeného sýru, očištěných, opláchnutých a na plátky nakrájených žampionů podušených na polovině tuku, syrových vajec a smetany.
  • 3
    Plátky přeložíme na polovinu, aby vznikl tvar silnějších řízků. Okraje můžeme spíchnout párátkem nebo sklepnout paličkou.
  • 4
    Maso naskládáme do pekáče vymazaného tukem, mírně je osolíme, poprášíme prosátou moukou a prudce opečeme. Podlijeme vodou a za občasného přelévání šťávou upečeme doměkka.
  • 5
    Nakonec řízky vyjmeme, šťávu přisolíme a přecedíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.