Patisonové řízky
25 min.
Ingredience
- 2kusyPatison
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
53 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
805 mg
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Patisony oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1cm. Osolíme je, necháme chvíli odpočinout a když pustí šťávu, osušíme je papírovou utěrkou.
- 2Plátky obalíme v hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a nakonec ve strouhance.
- 3Řízky smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 31. 7. 2016
Patisonové řízky
Je to prostě klasika, na kterou nedáme dopustit. Chuťovka k vínu skoro zadarmo. Lepší jak vepřovej řízek. To už kecám 😁