Patisonové řízky

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
53 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
805 mg
Cukr
624 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Patisony oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1cm. Osolíme je, necháme chvíli odpočinout a když pustí šťávu, osušíme je papírovou utěrkou.
  • 2
    Plátky obalíme v hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a nakonec ve strouhance.
  • 3
    Řízky smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 31. 7. 2016
Patisonové řízky
Je to prostě klasika, na kterou nedáme dopustit. Chuťovka k vínu skoro zadarmo. Lepší jak vepřovej řízek. To už kecám 😁