Patizon v česnekovém těstíčku
30 min.
Ingredience
- 1kusPatison
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
385 mg
Cukr
261 mg
Postup přípravy
- 1Patizon oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Osolíme a necháme chvíli stát.
- 2Vejce rozšleháme s mlékem, vmícháme rozetřený česnek, sůl a hladkou mouku. Umícháme hladké těstíčko.
- 3Plátky patizonu obalíme v těstíčku a smažíme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
- 4Můžeme podávat se smaženými hranolky nebo s bramborovu kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 31. 7. 2016
Patizon v česnekovém těstíčku
Byla to mňamka. Česnek nám tam moc chutnal. Příště zkusím přidat nastrouhaný sýr. Díky za tip.