Patizony nakládané s mrkví a cibulí
45 min.
Ingredience
- 1kilogramDýně
- 0,5kilogramCibule červená
- 90gramůSůl
- 150gramůKopr
- 1,4litryVoda pitná
- 0,4litrOcet vinný
- 0,5lžičkaKoriandr
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaPomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
- 0,5kilogramMrkev kořen
- 120gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Mladé malé patizony omyjeme, u stopky kousek vyřízneme, mrkev i červenou cibuli oloupeme. Malé patizony následně rozčtvrtíme, mrkev a cibuli pokrájíme na kolečka.
- 2Zeleninu dáme do hluboké porcelánové mísy a dobře promícháme se solí. Mísu přikryjeme a uložíme na 12 hodin do chladničky.
- 3Druhý den vymačkáme šťávu, kterou zelenina se solí pustila, slijeme ji a zeleninu plníme volně do sklenic. Prokládáme ji přitom čerstvým opraným koprem.
- 4Slitou šťávu ze zeleniny doplníme vodou na objem 1,5 l, vlijeme do hrnce a uvedeme do varu. Přidáme vinný ocet, cukr, koriandr, hořčičné semínko se 6 zrnky pepře a konzervační prostředek, vše 5 minut povaříme.
- 5Horkým nálevem zalijeme zeleninu ve sklenicích, které ihned poté uzavřeme. Skladujeme na temném a suchém místě. Takto připravenou nakládanou zeleninu můžeme konzumovat za 7 - 10 dnů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.