Patizony nakládané s mrkví a cibulí

45 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé malé patizony omyjeme, u stopky kousek vyřízneme, mrkev i červenou cibuli oloupeme. Malé patizony následně rozčtvrtíme, mrkev a cibuli pokrájíme na kolečka.
  • 2
    Zeleninu dáme do hluboké porcelánové mísy a dobře promícháme se solí. Mísu přikryjeme a uložíme na 12 hodin do chladničky.
  • 3
    Druhý den vymačkáme šťávu, kterou zelenina se solí pustila, slijeme ji a zeleninu plníme volně do sklenic. Prokládáme ji přitom čerstvým opraným koprem.
  • 4
    Slitou šťávu ze zeleniny doplníme vodou na objem 1,5 l, vlijeme do hrnce a uvedeme do varu. Přidáme vinný ocet, cukr, koriandr, hořčičné semínko se 6 zrnky pepře a konzervační prostředek, vše 5 minut povaříme.
  • 5
    Horkým nálevem zalijeme zeleninu ve sklenicích, které ihned poté uzavřeme. Skladujeme na temném a suchém místě. Takto připravenou nakládanou zeleninu můžeme konzumovat za 7 - 10 dnů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.