Patizony s lečem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6kusůVejce slepičí
- 400gramůPatison
- 4kusyPaprikové lusky čerstvé
- 5kusůRajčata
- 50gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté patizony nakrájíme na hranolky, očištěné papriky na proužky a omytá rajčata na dílky.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli usmažíme dozlatova na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky. Přidáme patizony a papriky, osolíme, podlijeme 2 lžícemi vody a pod pokličkou vše dusíme.
- 3Po chvíli přidáme rajčata a dále dusíme, až zelenina změkne a tekutina se odpaří. Zeleninu zalijeme rozšlehanými vejci, opepříme, podle chuti přisolíme a mícháme, až se vejce srazí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.