Patizony smažené v těstíčku
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 800gramůPatison
- 1decilitrMléko polotučné
- 110gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
236 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté patizony nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Osolíme je a potřeme utřeným česnekem.
- 2Rozšleháme vejce, mouku, 1 lžíci oleje, mléko a sůl. Ve vzniklém těstíčku namáčíme plátky patizonů a vkládáme je do rozehřátého oleje. Usmažíme je po obou stranách dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.