Pažitková omáčka

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
565 mg
Cukr
185 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z tuku a z prosáté hladké mouky připravíme zásmažku.
  • 2
    Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, osolíme, rozšleháme a provaříme.
  • 3
    Omáčku přecedíme, přilijeme smetanu a krátce povaříme.
  • 4
    Nakonec přidáme na másle prohřátou pažitku a omáčku převaříme.
  • 5
    Pažitkovou omáčku připravujeme na vařené hovězí maso nebo na ztracená vejce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.