Pažitková omáčka
30 min.
Ingredience
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1litrMléko polotučné
- 100gramůPažitka
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůSůl
- 80gramůTuk
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
565 mg
Cukr
185 mg
Postup přípravy
- 1Z tuku a z prosáté hladké mouky připravíme zásmažku.
- 2Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, osolíme, rozšleháme a provaříme.
- 3Omáčku přecedíme, přilijeme smetanu a krátce povaříme.
- 4Nakonec přidáme na másle prohřátou pažitku a omáčku převaříme.
- 5Pažitkovou omáčku připravujeme na vařené hovězí maso nebo na ztracená vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.