Pažitkové houstičky ze sýrového těsta
60 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- Těsto
- 230gramůMouka žitná bílá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 100gramůSýr Čedar - tavený
- 2lžícePažitka
- 60gramůGouda
- 500gramůSýr smetanový tavený 45%
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
99 mg
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Vál pomoučíme 3 lžícemi hladké mouky, plech na pečení vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C.
- 2Těsto: Sýr nastrouháme, pažitku propláchneme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Mouku prosijeme do hlubší mísy, smícháme s kypřícím prášek do pečiva, hořčicí, cayenským pepřem a 1/2 lžičky soli. Sypkou směs zpracujeme se smetanovým sýrem a nasekanou pažitkou. Z použitého množství mléka odložíme 1 lžíci na potření koleček před pečením. Těsto prohněteme a nakonec postupně přidáváme zbytek mléka. Průběžným prohnětáváním mléko zpracujeme s těstem tak, aby těsto bylo vláčné. Z hladkého těsta vyválíme plát, ze kterého vykrájíme asi 10 koleček s průměrem 5 cm. Odřezky, které nám zbydou po vykrajování, prohněteme a znovu vyválíme plát těsta, ze kterého vykrájíme další tvary.
- 3Vykrájená kolečka potřeme před pečením mlékem, vyrovnáme je na vymazaný plech, potřeme 1 lžící mléka a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Upečená kolečka servírujeme se smetanovým sýrem jako pohoštění nebo svačinu dětem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.