Pečená červená řepa se sýrem
30 min.
Ingredience
- 300gramůČervená řepa
- 1decilitrOlej olivový
- 10gramůZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 300gramůŽervé
- 30gramůKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu umyjeme, oloupeme, nakrájíme na 3 cm silná kolečka. Každé kolečko řepy položíme na kousek alobalu, který nadzvedneme tak, aby nevytekla šťáva, ale řepu nezabalujeme. Naskládáme na plech, řepu pokapeme 1 lžíci oleje, octem, posypeme zázvorem a plech vložíme do horké trouby na 10 minut.
- 2Sýr v misce rozetřeme spolu s prolisovaným česnekem a koriandrem. Upečenou řepu vyndáme z trouby, položíme na teplý talíř, polijeme šťávou z alobalu a na každé kolečko řepy položíme kousek sýru. Zakapeme olejem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.