Pečená čínská žebírka pro alergiky
98 min.
Ingredience
- 4lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOcet rýžový
- 4kusyZázvor nakládaný
- 4stroužkyČesnek
- 150mililitrůOmáčka Hoisin
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 1kusCibulka jarní
- 50gramůSezam - semena
- 800gramůVepřová žebra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
55 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ve větší misce smícháme sójovou omáčku, rýžový ocet, na velmi drobno nakrájený kořen zázvoru, prolisovaný stroužek česneku, omáčku hoisin, koření pěti vůní a promícháme. Do vzniklé marinády vložíme žebírka tak, aby byla marinádou celá pokryta.
- 2Vložíme do chladničky a necháme 3 hodiny marinovat, občas žebírka obrátíme.
- 3Troubu předehřejeme na 190 °C.
- 4Do pekáče vložíme plát alobalu, na něj položíme žebírka v marinádě a volně zabalíme.
- 5Pečeme v troubě 60 minut, poté žebírka rozbalíme a otočíme. Ponecháme rozbalená a zvýšíme teplotu na 220 °C, opékáme dalších 30 minut. Během této doby žebírka ještě jednou otočíme. Žebírka musejí být lepkavá a lesklá. Posypeme sezamovými semínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.