Pečená cuketa se sýrem, paprikou a rajčaty
40 min.
Ingredience
- 1kusCuketa
- 2kusyRajčata
- 2kusyPaprika oranžová
- 1kusŠalotka
- 1kusCibule červená
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 1lžíceOlej sezamový
- 2špetkySůl
- 60gramůSýr balkánský
- 60gramůMozzarella light
- 0,5lžičkaPepř 4 barev
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu zapneme na 190°C. Omyjeme cuketu, zralá masitá rajčata a oranžové papriky. Cuketu a rajčata pokrájíme na plátky, z paprik odkrojíme spodky a vydlabeme semínka, poté z nich nakrájíme kolečka. Menší červenou cibuli a šalotku očistíme a též je nakrájíme na plátky spolu se slaným balkánským sýrem a mozzarelou. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno.
- 2Připravíme si dva pláty alobalu (pro 2 porce). Na každý plát poklademe střídavě plátky zeleniny, mezi ni vsuneme plátky sýrů, tak jako bychom připravovali špíz. Zeleninu se sýrem pokapeme olejem, osolíme, posypeme čertsvě pomletým pepřem a petrželkou. Alobal dobře uzavřeme a obě porce dáme na pekáček.
- 3Zeleninu pečeme přibližně 20-25 minut. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.