Pečená divoká kachna s jablky a švestkami
105 min.
Ingredience
- 1kusKachna divoká
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaKmín celý
- Nádivka
- 5kusůJablka
- 3lžíceOřechy vlašské
- 100gramůŠvestky sušené
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2decilitryVoda pitná
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka polohrubá
- Octová voda
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou vykuchanou kachnu zbavíme tuku, promyjeme octovou vodou a pod tekoucí vodou ji dobře propláchneme, poté osušíme, zevnitř osolíme a posypeme drceným kmínem.
- 2Omytá, oloupaná jablka rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky, které dáme do větší mísy. Sušené švestky bez pecek v sítu propláchneme, necháme okapat a dáme je k jablkům. Přidáme vlašské ořechy, cukr, skořici, muškátový oříšek, ovoce promícháme a vložíme do kachny. Otvor uzavřeme párátky. Povrch kachny osolíme, posypeme kmínem a vložíme ji do pekáče, který jsme vytřeli máslem. Přilijeme 1.5-2 dl vody a pečeme při 200°C přibližně 70-80 minut dozlatova. Během pečení kachnu poléváme výpekem, pokud je třeba, podlijeme ji vodou.
- 3Dozlatova upečenou kachnu vyjmeme, dáme na mísu a rozporcujeme. Do výpeku přimícháme smetanu, ve které jsme si rozmíchali dohladka mouku. Krátce povaříme a výpek - omáčku přecedíme přes síto do misky.
- 4Porce kachny dáme na talíře, ovoce poklademe okolo masa, polijeme omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.