Pečená divoká kachna s jablky a švestkami

105 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou vykuchanou kachnu zbavíme tuku, promyjeme octovou vodou a pod tekoucí vodou ji dobře propláchneme, poté osušíme, zevnitř osolíme a posypeme drceným kmínem.
  • 2
    Omytá, oloupaná jablka rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky, které dáme do větší mísy. Sušené švestky bez pecek v sítu propláchneme, necháme okapat a dáme je k jablkům. Přidáme vlašské ořechy, cukr, skořici, muškátový oříšek, ovoce promícháme a vložíme do kachny. Otvor uzavřeme párátky. Povrch kachny osolíme, posypeme kmínem a vložíme ji do pekáče, který jsme vytřeli máslem. Přilijeme 1.5-2 dl vody a pečeme při 200°C přibližně 70-80 minut dozlatova. Během pečení kachnu poléváme výpekem, pokud je třeba, podlijeme ji vodou.
  • 3
    Dozlatova upečenou kachnu vyjmeme, dáme na mísu a rozporcujeme. Do výpeku přimícháme smetanu, ve které jsme si rozmíchali dohladka mouku. Krátce povaříme a výpek - omáčku přecedíme přes síto do misky.
  • 4
    Porce kachny dáme na talíře, ovoce poklademe okolo masa, polijeme omáčkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.