Pečená dýně s chilli a skořicí
50 min.
Ingredience
- 600gramůDýně
- 5gramůChilli koření mleté
- 10gramůSůl
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 25gramůSkořice celá
- 50gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dýni omyjeme, rozkrojíme, vybereme semínka a dáme stranou. Dýni i s kůrou nakrájíme na kostky. V misce smícháme chilli koření se solí, přidáme lístky šalvěje, nalámaný skořicový lusk, zalijeme olejem a promícháme. Touto směsí potřeme kostky dýně, vyskládáme do pekáčku, posypeme dýňovými semínky, která jsme odložili, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut. Pekáček odkryjeme a ještě 10 minut dopečeme. Nakonec odstraníme skořici.
- 2Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.