Pečená dýně s kachním masem
30 min.
Ingredience
- 500gramůDýně
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15mililitrůOmáčka sójová
- 15mililitrůMed včelí
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 4kusyKachní prsa
- 30mililitrůOcet vinný červený
- 1lžičkaCukr krupice
- 90mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
652 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Dýni omyjeme, oloupeme a pokrájíme na přibližně centimetr silné plátky. Ty naskládáme na plech, vyložený papírem na pečení, potřeme je olejem, osolíme a opepříme. Sójovou omáčku smícháme s medem, kořením pěti vůní a směsí potřeme maso.
- 2Plech s dýní dáme péct při 220°C na 15 minut. Maso osmažíme nejprve kůží dolů na rozpálené pánvi (smažíme 5 minut), poté otočíme a smažíme dalších 5 minut. Osmažené maso pokrájíme na plátky a rozdělíme na talíře, stejně jako pečenou dýni. Zbylý olej smícháme s octem, cukrem, osolíme a opepříme. Tímto dresinkem na talířích pokapeme pečenou dýni a maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.