Pečená dýně s kachním masem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
652 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni omyjeme, oloupeme a pokrájíme na přibližně centimetr silné plátky. Ty naskládáme na plech, vyložený papírem na pečení, potřeme je olejem, osolíme a opepříme. Sójovou omáčku smícháme s medem, kořením pěti vůní a směsí potřeme maso.
  • 2
    Plech s dýní dáme péct při 220°C na 15 minut. Maso osmažíme nejprve kůží dolů na rozpálené pánvi (smažíme 5 minut), poté otočíme a smažíme dalších 5 minut. Osmažené maso pokrájíme na plátky a rozdělíme na talíře, stejně jako pečenou dýni. Zbylý olej smícháme s octem, cukrem, osolíme a opepříme. Tímto dresinkem na talířích pokapeme pečenou dýni a maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.