Pečená hlavatka
45 min.
Ingredience
- 1000gramůHlavatka
- 1lžičkaSůl
- 180gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSardelová pasta
- 300gramůZakysaná smetana
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
55 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou hlavatku bez ploutví a hlavy osušíme, mírně osolíme a uvnitř i na povrchu potřeme máslem smíchaným se sardelovou pastou.
- 2Rybu vložíme do pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání rozmíchanou zakysanou smetanou doměkka.
- 3Před podáváním hlavatku naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a na talířích posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.