Pečená hlavatka

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
55 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou hlavatku bez ploutví a hlavy osušíme, mírně osolíme a uvnitř i na povrchu potřeme máslem smíchaným se sardelovou pastou.
  • 2
    Rybu vložíme do pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání rozmíchanou zakysanou smetanou doměkka.
  • 3
    Před podáváním hlavatku naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a na talířích posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.