Pečená husa konzervovaná

140 min.
Česká republika
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1163 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
105 g
Vláknina
92 mg
Cukr
20 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladou husu důkladně očistíme, omyjeme, prosolíme ze všech stran i zevnitř a vložíme do pekáče. Posypeme kmínem, podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dočervena. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou a vyškvařené sádlo sléváme.
  • 2
    Ne zcela dopečenou husu naporcujeme, vykostíme, maso rozdělíme do sklenic i s menšími kostmi. Zalijeme přecezeným sádlem a ihned zavíčkujeme.
  • 3
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.