Pečená husa konzervovaná
140 min.
Ingredience
- 1kusHusa domácí
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1163 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
105 g
Vláknina
92 mg
Cukr
20 mg
Postup přípravy
- 1Mladou husu důkladně očistíme, omyjeme, prosolíme ze všech stran i zevnitř a vložíme do pekáče. Posypeme kmínem, podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dočervena. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou a vyškvařené sádlo sléváme.
- 2Ne zcela dopečenou husu naporcujeme, vykostíme, maso rozdělíme do sklenic i s menšími kostmi. Zalijeme přecezeným sádlem a ihned zavíčkujeme.
- 3Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.