Pečená husa plněná zelím
205 min.
Ingredience
- 1kusHusa domácí
- 200gramůKlobása Dunajská
- 500gramůZelí kysané
- 5špetekSůl
- 3špetkyKmín celý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1287 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
115 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Husu na pečení si připravíme den předem.
- 2Husu pečlivě očistíme, je-li husa velmi sádelnatá, vyjmeme zbytečné sádlo a vyškvaříme ho zvlášť. Můžeme ho částečně použít při maštění přílohy či při dušení zelí.
- 3Husu osolíme a okmínujeme i uvnitř a plníme zelnou nádivkou, kterou připravíme smícháním scezeného pokrájeného zelí s kostičkami klobásy. Břicho uzavřeme jehlami.
- 4Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme husu břichem dolů, přidáme trochu nakrájeného husího sádla, podlijeme a v troubě na mírnějším plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení husu poléváme výpekem, tučná místa na huse propichujeme vidlicí. Vypečené sádlo opatrně sbíráme naběračkou (abychom se zbavili případné vody, v rendlíku sádlo škvaříme).
- 5Když se začne husa zbarvovat, obrátíme ji a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem, propichujeme sádelnatá místa a sbíráme přebytečné sádlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.