Pečená husa s majoránkou
120 min.
Ingredience
- 10gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 25gramůMajoránka
- 3kilogramyHusa domácí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1866 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
168 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Cukr
170 mg
Postup přípravy
- 1Husu vypereme, dočistíme, odstraníme vnitřní sádlo, kterým poklademe dno pekáče. Husu osolíme celou, zevnitř i shora. Potom opláchneme větvičky čerstvé majoránky a naklademe na vnitřní sádlo v pekáči i do husy. Husu pečeme tak, že ji položíme hřbetem nahoru a ještě posypeme majoránkou. Potom vše podlijeme vodou, lepší je voda horká, a přikryjeme druhým pekáčem.
- 2Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 200 stupňů. Husu po půl hodině pečení otočíme a pečeme dál při nižší teplotě, asi 180 stupňů. Stále dle potřeby podléváme, propichujeme, přebytečné sádlo sbíráme do nádobky. Upečenou husu rozkrájíme na potřebné porce a vložíme zpět do pekáče. Pokračujeme v pečení. Občas pekáč odkryjeme a podléváme dle potřeby. Potom husu dopékáme odkrytou, aby se vytvořila kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.