Pečená husa s vínovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 700gramůHusí maso pečené
- 6kusůŠalotka
- 25gramůHusí sádlo
- 1lžičkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 4decilitryVývar drůbeží
- 1decilitrVíno bílé
- 2špetkySůl
- Tmavá jíška
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1198 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
89 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
687 mg
Cukr
253 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme šalotky a velmi drobně je pokrájíme. V pánvi si na 2 lžicích másla usmažíme z hladké mouku tmavou jíšku. V hlubším pekáčku si rozpálíme husí sádlo, na kterém osmažíme dozlatova pokrájenou šalotku. Přimícháme k ní tymián, bobkový list a celý pepř. Za stálého míchání přilijeme 2-3 lžíce šťávu z pečené husy (pokud máme) a vývar. Promícháme a pod pokličkou dusíme 5-7 minut. Potom přimícháme tmavou jíšku a 1 dl bílého vína. Omáčku, pokud je velmi hustá, můžeme zředit vývarem. Dochutíme ji solí, vložíme do ní porce pečené husy, dusíme pod pokličkou při mírné teplotě dalších 5-7 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.