Pečená husa se zelnými lokšemi
195 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 1lžíceKmín celý
- 200gramůZelí kysané
- 350mililitrůVoda pitná
- 0,5kilogramBrambory vařené
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSolamyl
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 1400gramůHusa domácí
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
9Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
934 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
72 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
597 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou husu omyjeme, zbavíme konců křídel, osušíme, zevnitř i zvenku osolíme a pokmínujeme, vložíme do pekáče se sádlem, umístíme do trouby, rozehřáté na 170°C. Přikryjeme a pečeme bez podlévání. Přibližně po dvou hodinách husu odkryjeme, obrátíme, sebereme přebytečný tuk a pečeme ještě půl hodiny.
- 2Zelí nakrájíme, osolíme, přidáme kmín, zalijeme 150 ml vody a vaříme do sucha. Vařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl, vejce a žloutky, zpracujeme na poddajné těsto, přimícháme vychladlé zelí, vytvarujeme malé placičky, které opečeme na pánvi v tuku, který jsme sebrali.
- 3Upečenou husu přendáme do jiné nádoby, necháme trochu vychladnout a rozdělíme na porce, které udržujeme teplé.
- 4Šťávu se sádlem slijeme na pánev a necháme vysmahnout. Solamyl rozmícháme ve 200 ml studené vody, nalijeme do pánve na šťávu a krátce povaříme.
- 5Porce husy přelijeme šťávou a podáváme s osmaženými placičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.