Pečená husa se zelnými lokšemi

195 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
9

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
934 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
72 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
597 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou husu omyjeme, zbavíme konců křídel, osušíme, zevnitř i zvenku osolíme a pokmínujeme, vložíme do pekáče se sádlem, umístíme do trouby, rozehřáté na 170°C. Přikryjeme a pečeme bez podlévání. Přibližně po dvou hodinách husu odkryjeme, obrátíme, sebereme přebytečný tuk a pečeme ještě půl hodiny.
  • 2
    Zelí nakrájíme, osolíme, přidáme kmín, zalijeme 150 ml vody a vaříme do sucha. Vařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl, vejce a žloutky, zpracujeme na poddajné těsto, přimícháme vychladlé zelí, vytvarujeme malé placičky, které opečeme na pánvi v tuku, který jsme sebrali.
  • 3
    Upečenou husu přendáme do jiné nádoby, necháme trochu vychladnout a rozdělíme na porce, které udržujeme teplé.
  • 4
    Šťávu se sádlem slijeme na pánev a necháme vysmahnout. Solamyl rozmícháme ve 200 ml studené vody, nalijeme do pánve na šťávu a krátce povaříme.
  • 5
    Porce husy přelijeme šťávou a podáváme s osmaženými placičkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.