Pečená husí prsa se žampiony
60 min.
Ingredience
- 800gramůHusí prsa
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCréme fraiche
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 200gramůCibule perlová
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 4decilitryVíno červené
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 1lžíceHořčice kremžská
- marináda
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžíceSmetana zakysaná 15%
- 1,5lžičkyTandoori Masala
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
67 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Husí prsa bez kůže omyjeme, osušíme a mírně osolíme (0.5 lžičky).
- 2Připravíme marinádu: do misky dáme 2 lžíce slunečnicového oleje, 1.5 lžičky koření Tandoori, 1 lžičku nastrouhané citronové kůry, 0.5 lžičky skořice, 1 lžičku medu, 1 lžíci zakysané smetany. Marinádou potřeme husí prsa a necháme je marinovat 30 minut.
- 3Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Rozmarýn opláchneme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a lístky otrháme a dáme do misky. Perlové cibulky oloupeme.
- 4V pánvi rozpálíme máslo s 1 lžíci olivového oleje. Cibulky s žampiony krátce opečeme, ochutíme je bílým pepřem a přimícháme Créme Fraiche a krátce podusíme. Přimícháme červené víno a odstavíme z plotny.
- 5Tvrdší bílý chléb nastrouháme nahrubo nebo rozdrobíme. V misce drobečky chleba smícháme s 1/2 drobně posekaného tymiánu, solí (0.5 lžičky), citronovým pepřem a 1 lžíci kremžské hořčice.
- 6Naložená husí prsa vložíme na rozpálený olivový olej (3 lžíce) a opečeme z obou stran. Přeložíme je do pekáčku, poklademe chlebovou směsí a vložíme je do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 20-25 minut.
- 7Po upečení je vyjmeme z trouby, posypeme zbytkem rozmarýnu a necháme ještě na teplém místě 10 minut dojít.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.