Pečená husí prsa se žampiony

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
67 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husí prsa bez kůže omyjeme, osušíme a mírně osolíme (0.5 lžičky).
  • 2
    Připravíme marinádu: do misky dáme 2 lžíce slunečnicového oleje, 1.5 lžičky koření Tandoori, 1 lžičku nastrouhané citronové kůry, 0.5 lžičky skořice, 1 lžičku medu, 1 lžíci zakysané smetany. Marinádou potřeme husí prsa a necháme je marinovat 30 minut.
  • 3
    Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Rozmarýn opláchneme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a lístky otrháme a dáme do misky. Perlové cibulky oloupeme.
  • 4
    V pánvi rozpálíme máslo s 1 lžíci olivového oleje. Cibulky s žampiony krátce opečeme, ochutíme je bílým pepřem a přimícháme Créme Fraiche a krátce podusíme. Přimícháme červené víno a odstavíme z plotny.
  • 5
    Tvrdší bílý chléb nastrouháme nahrubo nebo rozdrobíme. V misce drobečky chleba smícháme s 1/2 drobně posekaného tymiánu, solí (0.5 lžičky), citronovým pepřem a 1 lžíci kremžské hořčice.
  • 6
    Naložená husí prsa vložíme na rozpálený olivový olej (3 lžíce) a opečeme z obou stran. Přeložíme je do pekáčku, poklademe chlebovou směsí a vložíme je do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 20-25 minut.
  • 7
    Po upečení je vyjmeme z trouby, posypeme zbytkem rozmarýnu a necháme ještě na teplém místě 10 minut dojít.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.