Pečená jablka s lehkou pěnou
55 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 15gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 200mililitrůVíno bílé
- 50gramůMandle
- 2kusyVejce slepičí
- 130gramůRozinky tmavé
- 4kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Z jablka vykrojíme jaderník tak, aby zůstalo pevné dno. Otvor trochu zvětšíme a naplníme nasekanými mandlemi a rozinkami.
- 2Troubu předehřejeme na 200 °C. Jablka potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do ohnivzdorné misky a pečeme 25-35 minut. Potřeme zbývajícím máslem a posypeme krystalovým cukrem.
- 3Z jednoho vejce oddělíme žloutek, z bílku ušleháme pevný sníh. Čtyři žloutky a celé vejce smícháme se škrobovou moučkou, solí, citronovou šťávou, cukrem a vínem a v horké vodní lázni ušleháme do pěny. Vmícháme sníh z bílků. Pečená jablka položíme na dezertní talířky, přelijeme vinnou pěnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.