Pečená kachna na houbách

140 min.

Ingredience

      • 1kusKachna domácí
      • 4decilitryVoda pitná
      • 150gramůSlanina vepřová
      • 400gramůHouby sušené
      • 1kusPaprika zelená
      • 40gramůKapie
      • 1gramSádlo vepřové škvařené
      • 2špetkySůl
      • 1špetkaPepř černý mletý
      • 1lžíceMouka pšeničná hladká
      • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
      • 1lžíceSádlo vepřové škvařené
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    732 kcal
    Bílkoviny
    44 g
    Tuky
    45 g
    Sacharidy
    43 g
    Vláknina
    8 g
    Cukr
    420 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Namočené houby osmažíme na pánvi v rozehřátém sádle dozlatova.
    • 2
      Slaninu nakrájíme na plátky a naskládáme na dno hrnce, kachnu očistíme, umyjeme, naporcujeme a položíme na slaninu.
    • 3
      Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou papriku, sádlo, kapii, zalijeme vodou a v teplé troubě pod poklicí za občasného polévání pečeme 110 minut.
    • 4
      Upečené maso vybereme z hrnce, šťávu přecedíme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou, přidáme připravené a osmažené houby a všechno za stálého míchání povaříme 10 minut.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.