Pečená kachna na houbách
140 min.
Ingredience
- 1kusKachna domácí
- 4decilitryVoda pitná
- 150gramůSlanina vepřová
- 400gramůHouby sušené
- 1kusPaprika zelená
- 40gramůKapie
- 1gramSádlo vepřové škvařené
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
45 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
420 mg
Postup přípravy
- 1Namočené houby osmažíme na pánvi v rozehřátém sádle dozlatova.
- 2Slaninu nakrájíme na plátky a naskládáme na dno hrnce, kachnu očistíme, umyjeme, naporcujeme a položíme na slaninu.
- 3Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou papriku, sádlo, kapii, zalijeme vodou a v teplé troubě pod poklicí za občasného polévání pečeme 110 minut.
- 4Upečené maso vybereme z hrnce, šťávu přecedíme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou, přidáme připravené a osmažené houby a všechno za stálého míchání povaříme 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.