Pečená kachna na jablíčkách

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1009 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
83 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme kachnu a zbavíme přebytečného tuku. Rozehřejeme troubu, dáme kachnu na zapékací rošt a propícháme na více místech. Potřeme kachnu sójovou omáčkou, posypeme pepřem a cukrem. Pečeme ji hodinu za občasného potírání sójovou omáčkou.
  • 2
    Jablka zbavíme jadřinců a rozkrojíme na 6 dílů. Vložíme je do menšího pekáče a smícháme s medem a citronovou šťávou. Přidáme pepř, sůl a bobkové listy. Pečeme s kachnou 25 minut za občasného potírání. Vyndáme bobkové listy.
  • 3
    Meruňky s meruňkovou šťávou a sherry dáme do mixéru a vytvoříme hladkou kaši.
  • 4
    Před podáváním ohřejeme meruňkovou kaši v pánvičce. Z kachny odstraníme kůži a maso otřeme, abychom ho zbavili přebytečného tuku.
  • 5
    Kachnu podáváme s kousky jablek a meruňkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.