Pečená kachna na jablíčkách
105 min.
Ingredience
- 1400gramůKachna mražená
- 4lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceCukr třtinový
- 1kusCitrony
- 2lžíceMed včelí
- 3kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 400gramůMeruňky kompot
- 4lžíceSherry brandy
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4kusyJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1009 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
83 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme kachnu a zbavíme přebytečného tuku. Rozehřejeme troubu, dáme kachnu na zapékací rošt a propícháme na více místech. Potřeme kachnu sójovou omáčkou, posypeme pepřem a cukrem. Pečeme ji hodinu za občasného potírání sójovou omáčkou.
- 2Jablka zbavíme jadřinců a rozkrojíme na 6 dílů. Vložíme je do menšího pekáče a smícháme s medem a citronovou šťávou. Přidáme pepř, sůl a bobkové listy. Pečeme s kachnou 25 minut za občasného potírání. Vyndáme bobkové listy.
- 3Meruňky s meruňkovou šťávou a sherry dáme do mixéru a vytvoříme hladkou kaši.
- 4Před podáváním ohřejeme meruňkovou kaši v pánvičce. Z kachny odstraníme kůži a maso otřeme, abychom ho zbavili přebytečného tuku.
- 5Kachnu podáváme s kousky jablek a meruňkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.